Teksting av videoer for sosiale medier

av des 16, 2022

Økende trend

Vi konsumer video som aldri før. Undersøkelser viser at flere foretrekker video fremfor tekst og bilder. Videoer er lett å fordøye, er visuelt tilfredsstillende og krever relativt lite innsats.  Ikke bare er det en utrolig måte å vise frem produktene dine på, men video har også en unik evne til å fange oppmerksomheten til seerne.

Hvorfor er videomarkedsføring viktig?

Det er ikke så rart at videomarkedsføring har blitt en viktig del av markedsføringen for mange bedrifter. Det er tross alt et utrolig effektivt verktøy for generering av leads! Selv om kampen om oppmerksomheten til seerne har blitt tøffere, finnes det fortsatt håp. Finn ut mer om hvordan teksting av videoer for sosiale medier kan styrke seeropplevelsen!

I takt med den teknologien utviklingen, stiller vi stadig større krav til videoinnholdet. Det finnes mange forskjellige videotyper som du eller din bedrift, kan produsere for å promotere produktene deres, blant annet:

  • Demonstrasjonsvideo
  • Eventvideo
  • Ekspertvideo
  • Introduksjonsvideo
  • Merkevarevideo

Når du har laget videoen ferdig, er ofte det store spørsmålet: Hvor og hvordan skal jeg publisere den? Det finnes mange alternativer. Du kan for eksempel promotere den på Facebook eller LinkedIn, eller sende den til potensielle kunder på mail. Det kan hjelpe deg med å bygge en relasjon med kundene dine. Målet er å få frem ditt budskap. Nettopp derfor er det viktig at videoene dine kan forstås av et globalt publikum, som bringer oss til neste punkt.

Hvordan kan undertekster bidra til å styrke budskapet ditt?

85 prosent av brukere av sosiale medier ser på videoinnhold uten lyd. Det er både en utfordring, men også en fordel. Videoen må i seg selv må fungere like godt uten som med lyd. Derfor er det lurt å inkludere undertekst, slik at du kan nå et større publikum med innholdet ditt.

Teksting av video trenger ikke å være så komplisert. Det er riktignok et par ting du bør vite før du setter i gang. Her er 5 grunner til at videoene dine trenger underteksting. Husk imidlertid at det kan være veldig tidkrevende, og at det krever god språkforståelse å gjøre det kjapt. En lang film kan ta mange timer å lage undertekster for, og enda lenger om man er uerfaren.

Å tekste videoen krever mer arbeid enn å legge ved en tekstfil, men til gjengjeld gir dette en bedre brukeropplevelse. Det er av verdi ikke bare for hørselshemmede, men også for alle som ønsker å skru av lyden.

Ikke minst, flerspråklige undertekster kan være med å spre videoinnholdet ditt. En video kan tekstes ord for ord, slik den høres, men som oftest blir den forenklet noe, f.eks. hvis taleren snubler i ordene, eller gjentar seg selv ofte.

Gi den beste seeropplevelsen

Visste du at sosiale medier og søkemotorer foretrekker video? Så mye at de faktisk prioriterer dette i sine algoritmer. En bedrift har større sannsynlighet for å havne på forsiden av Google dersom den er god på å bruke video på nettsiden. En engasjerende video kan med andre ord bidra til å øke bedriftens Google-rangering.

Nå som du har lest om hvorfor underteksting er viktig for videoer til sosiale medier, hvorfor ikke prøve det ut selv? Slapp av, du trenger ikke å bekymre deg! Spoken Oy tilbyr skreddersydd underteksting av høy kvalitet på en rekke forskjellige språk. Undertekstingen blir utført av profesjonelle som er ekspert på sitt eget morsmål. Kontakt oss i dag og fortell oss om ditt behov.

Takk for at du leste!